Jarní rychlosoutěž ;-)

05.03.2009 11:45

Ahoj, blešata!

Nejdřív jsem vám chtěla na stránky přidat jen pár fotek jarních kytiček. Jenže pak jsem to vymyslela trošku jinak ;-) 

Máte rádi soutěže? Dokážete rychle přemýšlet? Víte, kde najít informace, které potřebujete? Jak vás tak znám, právě většina z vás odpověděla třikrát "jo" :-))

A proto vyhlašuji VELKOU JARNÍ RYCHLOSOUTĚŽ!

Na následujících obrázcích jsou nejznámější rostliny, které kvetou na jaře. O všech jsme se spolu učili snad už ve druhé třídě. Šikulové s bleskovým postřehem si už určitě všimli, že u květin chybí názvy, každý z obrázků je označen jen číslem, no a to je právě úkol pro vás! :-) 

 

1.   2.   3.   4.   5.   6.      7.   8.   9.   10.   11.

 

Zkuste si vzpomenout, jak se tyhle květiny jmenují a jejich názvy (správně přiřazené k jednotlivým číslům) mi pošlete e-mailem. Moji e-mailovou adresu najdete na těchto stránkách, stačí kliknout na "Kontakt". Vyhrávají tři nejrychlejší a nejšikovnější blešky :-), tak na nic nečekejte, ať je to fofrrrrrrrrrrrrr! :-)) Soutěž končí v úterý 10. března ve 20:00 hod.

Pozor!!! Stačí, když napíšete první jméno květiny, ale musí být správné!! To znamená, že například u Smetánky lékařské (mezi obrázky ji nenajdete) by stačilo napsat "Smetánka", ale odpověď "Pampeliška" by byla chybná.

A ještě něco - všechny nápovědy jsou povoleny, takže kromě pátrání ve vlastní hlavě můžete zkusit hledat v encyklopediích, atlasech, knížkách, na internetu, můžete se zeptat rodičů, babiček, dědečků, sousedů... :-)) Je to jen na vás, rozhodující jsou správné a rychlé odpovědi.

Soutěž je určena jen pro kluky a holky ze 4.B!! :-)

 

Aktuální zprávy o správných odpovědích budu psát sem:

ZATÍM ŽÁDNÁ SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ

 

Odměny pro vítěze neprozradím, chystáme se s nimi za vámi ve čtvrtek 12. března dopoledne, tak se nechte překvapit! ;-)

Kamila Vávrová

a Adélka

—————

Zpět